Автор Тема: Фен шуй символика  (Прочетена 7555 пъти)

Палечка

 • Редовен
 • *
 • Публикации: 112
 • Дзен
Фен шуй символика
« -: Януари 22, 2012, 17:06:28 »
ДРАКОНЪТ – Събирателно понятие между духовното, материалното и земното. Олицетворява и природни сили като дъжд, мълнии и гръмотевици. Символ на мъдростта и дълголетието. МОЩЕН ТАЛИСМАН ЗА ЗАЩИТА!

ХИЩНИЦИ - Изобразите ли ги в жилището ви ще ви донесат много сила и увереност . Символика на прилива на сила и увереност, особено в хората с по тих и плах характер.

ЛЪВ - Събира в себе си цялата сила и власт. Поставен в дома ви дава кардиналност като защитата и показност на устойчива позиция. Както ЛЪВА е цар на животните така символизира власт, сила и надмощие. ЛЪВА обединява в себе си Слънцето и Огъня!

ТИГЪРЪТ – Сигурната защита на вашия дом, бизнес и всичко във вашия личен свят. Поставен в дома дава на своя стопанин сдържано и хладнокръвно спокойствие за успех.

СЛОНЪТ – Почти всеки от нас притежава в дома си слон подарен като подарък или закупен специално, защото е запознат, че той е носител на силата, мъдростта и късмета. Поставен в дома той винаги трябва да е с гръб към вратата на помещението и ще донесе вярност, късмет, търпение и колкото се сетите добродетели. Не забравяйте, че е също толкова ефикасен поставен и на работното ви място.

МАЙМУНАТА - Свързваме Маймуната нейната изобретателност и добър ум, не случайно те са животни, които постоянно са обект на редица изследвания и проучвания. Символа носи късмет и е благоприятен Амулет за хора, които се занимават с социални о обществени дейности.

http://www.mistichno.com/%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%B8/%D0%BC%D0%B0%D0%B3%D0%B8%D1%8F/%D1%84%D1%8A%D0%BD-%D1%88%D1%83%D0%B9-%D1%81%D0%B8%D0%BC%D0%B2%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%B0-%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%BE%D1%82%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5Палечка

 • Редовен
 • *
 • Публикации: 112
 • Дзен
Re: Фен шуй символика
« Отговор #1 -: Януари 22, 2012, 17:09:39 »
Срещуположни бюра карат колегите, балконът не бива да „наднича” у съседи


Ако се окаже, че домът ви е в сграда под негативни влияния, те мъчно се обезсилват. Не можете да местите тоалетната, нито ще се откажете от стълби и асансьор, нито ще заличите неблагоприятно стърчащи съседни сгради или задънена улица – все смущаващи обстоятелства според фън шуй.

Как да се купува или наема имот?

Огледите се правят сутрин, в часовете на Дракона (между 7 и 9 ч), или използвайте времето, което отговаря на вашия знак по източния хороскоп, съветва Лилиан Ту в книгата си „Фън шуй за всеки ден” (ИК ”Бард”). Ако завали – ще ви върви, но ако дъждът е пороен, ще настъпят нежелани промени. Водете и малко момче, ще помогне при решението, понеже интуитивно усеща дали енергията в имота е добра. Плаче ли, откажете се, допишка ли му се или ви създава други ядове – мястото носи проблем. Известната експертка препоръчва да обърнете внимание и на номера в адреса – чудесно, ако съвпада с рождената ви дата. Важно е също да няма заострени покриви, през стаите да не минават греди, входните врати да не гледат към проходи между сгради или религиозни учреждения, бунища и т.н. Разбира се, част от недостатъците на един дом спрямо изискванията на фън шуй ще могат да се коригират – затова са нейните 365 съвета за хармонизиране на околния свят чрез оцветяване, подредба на помещения, подсилване късмета на членове от семейството.

Петли, риби и кораби в... офиса

В творбите си Ту препоръчва за фън шуй на дома човек да чете и сам да се мъчи да подреди по-благотворно нещата, но за избор и обзавеждане на офиси да се наемат експерти. Полето за творчество там е стеснено от вкуса на шефовете. А и за тях има правила. Например върху изтривалките на входните врати да не се изписва логото на фирмата, иначе и тя ще е в краката на хората. Да се оптимизират постъпленията помага платноход, който “плува” към вътрешността на помещението и е натоварен с монети, накити и други съкровища.

Кабинетът на шефа следва да е с правилна форма, издадените ъгли се блокират с растения или мебели, а голи лавици с книги не се допускат. За важни служители се избират специални места. В залите шефът сяда най-далече от входа, хубаво е да чувства зад гърба си дебела стена, още по-хубаво зад сградата да има банка или планина. Препоръчително е персоналът да седи на удобни бюра, но не едно срещу друго, носят разпри. Фигурка на петел прекратява дрязги и интриги, насочени към вас, а дракон-костенурка на работната маса пази от грешки и помага за кариера.

Ако мечтаете за по-високи печалби, направете си талисман от 3 китайски монети с квадратен отвор в центъра, като ги вържете с червен конец и ги носите в портфейл. Талисманът е подходящ и за кочан с квитанции, и за счетоводни книги, до касовия апарат сложете огледало... За стабилизиране на бюджета разчитайте на ароуана, шаран, златна рибка. Ако подписвате важни документи, съветва Ту, името ви да завършва със замах нагоре, по-добре с по-дълго е ченгелче.


Правила за чистници

За тази авторка фън шуй не е магия, а метод за усвояване на добри енергии. Ето какво казва тя за домашния ред: почиствайте поне веднъж в седмицата, и то без колебания и пътуване към спомени. Пукнати чинии и нащърбени чаши са за боклука, не пазете храна в пластмасови кутии за изхвърляне. Всяка година следва да вадите от гардероба 20 на сто от дрешките, дайте ги за благотворителност и направете място за нови, с тях и за ново начало.

Обичайното чистене започва от масата, чекмеджета, шкафове, а освобождаването от ненужни вещи спасява от депресия... Понякога се налага да се използват и ароматизирани пръчици, и ярки светлини. Между мощните средства за очистване са вятърни чанове, даже радиото се оставя да си свири, за да не стане дълга тишината в дома.

Мехлем за чистофайници са препоръките за поддържане на двора и пътеките, подреждане на антрета, коридори, кухни, пристройки, шкафове под стълби. Внимавайте с балконите, те трябва да разкриват хубави гледки, а не да надничат у съседите, тогава енергията не тече свободно между сградите. Ту препоръчва в дома да се сложат златна купичка и клечки за ориз – това гарантира работата ви или ще получите друга, за която мечтаете. Щом печеловници в семейството са повече, такъв атрибут на късмета трябва на всеки.


Писателката споделя личен опит

Лилиан Ту е авторка на над 80 книги, чиито тиражи надхвърлят 6 млн. и са от най-продаваните по света. Китайката е родена през 1946 г., завършва бизнес администрация в Харвард и е първата в Малайзия, която оглавява голяма компания, после банка. На 45 години се отказва от кариера, основава си компания и започва да пише книги за фън шуй. Тя признава: използвала е това изкуство, когато кандидатствала да учи. Преместила леглото си така, че да улови посоката на късмета и да спечели стипендия. Като мениджър също съчетавала знанията си за бизнеса с древното източно изкуство. 10 години със съпруга й нямали дете, после се преместили в нов дом и го подредили според съвети от майстор на фън шуй. Родила се Дженифър, която сега помага на майка си в делата. Ту пише, че между всички талисмани много обича жерава – има такава фигура в градината си, доста са и тези изображения върху домакински съдове и е сигурна, че той е закрила за здравето и дълголетието в дома й.


Легендарни помощници

Според китайците хармонията вкъщи се влияе от кристална сфера или кристални ябълки, те намаляват кавгите, разногласията стават лесни за изглаждане. Ако върху кълбото е гравирана карта на света, стимулира любознателност. (Кристална сфера и ябълки).

Дракони, феникси... нима можем да си представим фън шуй без такива фигурки. Костенурката е един от силните покровители, затова препоръчват отглеждане на животинка, талисмани от полускъпоценни камъни, благородни метали. Вярва се, че тя дарява дълголетие и щастие. (Костенурка талисман)

За старите българи метла зад вратата е защита от зло, то се оплита в нея. Скандинавците вярват в брезовите метли. Майсторите на фън шуй препоръчват срещу лошото да се противодейства с метални чанове, а срещу крадци метлата зад вратата се оставя обърната нагоре. (Метла и чанове)

Жабите носели късмет, дори ако кожата им не крие принц... Затова ги виждаме изваяни от полускъпоценни камъни или като бижута. Трикраката крастава жаба се слага в ъгъл по диагонал на входа на дома, за да гледа към вратата. Други разполагат жабчета под канапета и столове, за да привлекат благоденствие. (Жаба)

Лилиан Ту съветва да не се закачват изображения на тигри и други свирепи животни, които дебнат или отварят паст, изцеждат енергия. Царственият лъв е подходящ само за палати, храмове, музеи. (Тигър)


http://www.novinar.net/news/365-fan-shuj-saveti-za-vseki-den_MzM0MDs0.html


Палечка

 • Редовен
 • *
 • Публикации: 112
 • Дзен
Re: Фен шуй символика
« Отговор #2 -: Януари 22, 2012, 17:11:04 »
Калъфка в кафяво спира хъркането

Нагласете леглото срещу вратата, купете си будилник


Будите се в ада. Устата ви - суха. Гърлото - продрано. Очите - подпухнали. Главата - тежи и боли. Имаше ли смисъл да спите въобще? Понякога 15-часов мързел под юргана не може да "измие" умората и нервите от предния ден. Какво е решението? Две големи преди лягане? Да, така правят в "упадъчния" Запад. Но на Изток предлагат нещо по-добро - Фън Шуй за яка дрямка, много енергия и страхотно настроение сутрин.

Хъркате. Потите се. Въртите се. Кривите се. Душите се. Кокорите се посред нощ. Будите се със зверско главоболие или препълнен мехлем. Признайте си - колко от тези сценарии се разиграват редовно в спалнята? Ще кажете - стресът е виновен, че станах за резил! Трудно лягам, още по-трудно ставам и хъркам като ЗИЛ - нищо че съм на 30. Либидото ми е "на min", умората "на max" и спалнята ми все по-често прилича на затвор.

Не унивайте! Китайците - за пореден път - ще ви спасят кожата. Как? С Фън Шуй. Древното китайско изкуство за хармонизиране на енергия върши чудеса в спалнята. Забравете хъркането и потенето! Спазвайте няколко прости правила и скоро ще спите като бебе - тихо, сладко и спокойно. Ще се будите, заредени с енергия и страхотно настроение, обещават китайците. Какво ще ви иска Фън Шуй в замяна? Правило -1 e - спалнята е само за сън и секс! А ето и останалите повели на китайците.


"Не" на хаоса

Хаосът около вас винаги гледа да се промъкне и в главата ви, вярват китайците. Затова първият им съвет е - ако искате релакс през нощта, подредете си нощното шкафче. Изхвърлете полупразните парфюми, чаша без дръжка и изветрялата химикалка. Подредете до главата си само нови неща. Вкарайте книгите в ред и обършете праха. Ако въпреки идеалната подредба пак се "натискате" и не можете да заспите, отървете се от трескавите мисли със специален "Дневник за лека нощ". Китайците обещават - щом материализирате случките от деня на белия лист, Морфей моментално ще ви отведе в страната на приказните сънища.


Назад към природата

Най-добре се спи под открито небе. Е, винаги трябва да си готов, че някой бръмбар ще те изненада отзад. Но пак си струва. Разбира се, няма как да срутите тавана, за да пуснете звездите у дома. Каква е алтернативата? Вкарайте природата в спалнята. Първо - в цветове. Основен закон във Фън Шуй е - избирайте топлите, телесни цветове. Особено когато купувате спално бельо. Ако хъркате като дъскорезница, спете на кафява калъфка, препоръчват китайците. Телесният цвят на бельото гарантира спокоен сън. Шарките не са забранени - като най-добре се отпочива върху чаршафи с овални форми. Зеленото също е разрешено, но китайците препоръчват да го сложите по стените. Китките не са добър вариант за спалнята, според Фън Шуй. Но на картинка са разрешени. Нещо повече - даже са задължителни. Колкото повече пейзажи имате по стените, толкова по-сладко ще спите, смятат на Изток.


Всичко х2

Вече не хъркате. А щом децибелите паднат, либидото скача. Как да запалите страсти по кафявите завивки? Тайната е в изобилието - в спалнята всичко трябва да е по 2. Поне ако не искате дълги и самотни нощи. Две шкафчета, две огледала, две постелки, две лампи.

И "двойната хитрост" обаче няма да ви помогне, ако леглото е сложено на грешно място. Например - до стената или под прозореца. За се зареждате с добра енергия, спалнята ви трябва да гледа към вратата. И - задължително да е облегната на носещата стена. Ако леглото ви е разположено така, ще се въртите по-рядко в леглото и гърбът ви ще отпочива по-добре, обещават китайците.


Изгонете плазмата

Помните ли правило 1? Само сън и секс! И никаква телевизия - така повелява Фън Шуй. И невролозите ще потвърдят - електрониката няма място в спалнята. Магнитното лечение атакува мозъка и ви пречи да си почивате. Враг ви е не просто плазмата. Трябва да изгоните от спалнята и лаптопа, дори любимия GSM. Как ще ставате без алармата ли? С прост будилник, предлагат експертите от Изток. И обещават - така денят ви ще започва по-лежерно и ведро.

Лора Симеонова

http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2011-02-18&article=358029


Мортиша

 • Гост
Re: Фен шуй символика
« Отговор #3 -: Септември 18, 2012, 23:45:43 »
 :levitation: