Автор Тема: Аномалии в дяволското езеро в Якутия  (Прочетена 1909 пъти)

Палечка

  • Редовен
  • *
  • Публикации: 112
  • Дзен
Аномалии в дяволското езеро в Якутия
« -: Февруари 03, 2012, 19:21:34 »
Sunday, 9 August 2009

Ако дяволът си има лично езеро за къпане, със сигурност то се намира в Якутия. Местните хора наричат езерото Кахайнайдах дяволско, заради аномалиите и необичайните явления, които се случват в него и околността.

Ако се чудите къде е Якутия, тя азположена е в североизточната част на Сибир и е най-големия регион в състава на Руската Федерация. Якутия е официално название на Република Саха.
Аномалии в дяволското езеро в Якутия

И сега внимание! Средната температура през януари е -35, 6°С. Въпреки минусовите температури водата на Кахайнайдах ври и кипи, не, тя буквално гори, та чак пушек се вдига.

Край езерото местните хора често намират изпепелени трупове на животни, дори и на хора. По бреговете му дърветата са обгорели, наслоила се е въглищна шлака и изпечена глина.

Защо край Кахайнайдах всичко движещо се умира, засега е загада.

За пръв път бил регистриран смъртен случай в началото на 20 век. По време на риболов местен рибар забелязал, че водата на езерото заклокочила и закипяла. Чул се силен грохот и към небето се издигнал син пламък. От страх човекът паднал на земята и скрил лицето си в тревата. Когато се изправил забелязал, че дрехите му на гърба са обгорели, а мрежата била пълна с варена риба.

Оттогава езерото се прославило като дяволското езеро и никой не смеел да го приближи.

Учени само предполагат каква може да е реалната причина за горящото езеро. Възможно е дълбоко под земята да горят залежи на камени въглища, които възпламеняват събралия се под водата метан.

Местните жители обаче вярват, че езерето е леговище на Сатаната.


От Нет-а, точно от къде, не зная