Автор Тема: Сътворението в числата от 1 до 10  (Прочетена 1719 пъти)

Странник

  • Потребител неЧовек
  • *
  • Публикации: 585
  • Ако не ние -кой?Ако не сега -кога?
Сътворението в числата от 1 до 10
« -: Януари 23, 2013, 01:55:37 »
Сътворението в числата от 1 до 10
от delfin » 19 Окт 2010, 01:08

Мариана Везнева - "И ще се разбират с езика на мисълта"

1. Бог


БОГ Е ЕДИНИЦА,

НАЧАЛО, ОКОТО,

ТВОРЕЦЪТ НА ВСИЧКО,

МЪДРОСТТА, ДОБРОТО.


Единицата - Най-логично е да бъде представена с геометричен образ като крът с център - познатият символ в иконографията. Центърът е Бог, който ни наблюдава, Създателя на всичко видимо и невидимо, Твореца, Космическия разум, Универсума, Словото. Бог е Един, Единосъщ, Вездесъщ.

Той е Светлина, Любов и Мъдрост, Сияйно Същество.


2. Мисълта


ДВОЙКА. В ДУАЛИЗЪМ

СВЕТЪТ СЕ РАЗВИВА.

МИСЪЛТА Е ДВОЙСТВЕНА -

РАЖДА И УБИВА.


Двойката е символ на Мисълта с нейното двояко действие - съзидателно и разрушително. В прабългарската история - а българите са известни като пазители на Тайното Езотерично Знание - се среща знакът Y. Древните българи са били още и прорицатели и са познавали силата на Мисълта - Тайна, скривана от хилядолетия.

И така, вторият етап от Сътворението е появата на Мисълта, действието на Божествената Мисъл на Твореца, Универсалната енергия на Словото, с която е изпълнено Космическото Простронство.

Според Сътворението, вложено в естествения ред на числата от 1 до 10, Бог първо обмисля (мисли), после получава Творческата Идея, а след това и създава.


3. Идеята


ТРОЙКАТА - ТРИЪГЪЛНИК,

ОГЪНЯТ, ИСКРАТА,

ТВОРЧЕСКА ИДЕЯ,

ЛЪЧ ОТ СВЕТЛИНАТА.


Тройката се представя лесно с триъгълник. Той е изправен и насочен нагоре - същият като символа на Огъня, това е творческата искра, Идеята за творчество. Така от Мисълта на Бога се ражда Идеята за създаването на Човека.


4. Пространството


КВАДРАТ, ВПИСАН В КРЪГ,

ЧЕТВОРКАТА СТАВА.

СИМВОЛ НА ПРОСТРАНСТВОТО,

ЩО ОГРАНИЧАВА.


Четворката се изразява като квадрат, вписан в кръга. Квадратът (четириъгълникът) създава усещането за ограниченост. Той е символ на Пространството.

Така по пътя на Сътворението Бог създава Пространството, където ще действа бъдещият Човек - едно ограничено пространство, а не неограничено и безкрайно. Квадратът е и мярка за повърхнина, територия, пространство.5. Човекът


ЗВЕЗДА ПЕТОЛЪЧНА.

ПЕНТАГРАМ В КРЪГ.

ЧОВЕКЪТ КОСМИЧЕН

ПОЧВА СВОЯ ПЪТ.


Петицата се изразява в геометрията като петоъгълник, пентаграм в кръг или като петолъчна звезда.

Петолъчката е символ на Човека като дух, изправен, стъпил върху два крака и разперил ръце сякаш да прегърне целият свят.

Духът на Човека е създаден по образ и подобие Божие и свети като звезда. На този етап Човекът като дух е едновременно и мъж, и жена.

За Човешкия дух като Божествена проява трябва да се създадат условия за превъплъщаването му в материята.

Моделът на Човека е подобие на петолъчна звезда и като такъв е пуснат в Космоса. Човекът не е продукт на животинската еволюция.

Все още Човекът е само дух.

"Нека бъде светлина- каза Създателят на звездите"
Материалите са предоставени с любезното съгласие на делфин-хадзапи
Ако не ние -кой?Ако не сега -кога?
Бъди промяната която искаш да видиш в този свят!

Странник

  • Потребител неЧовек
  • *
  • Публикации: 585
  • Ако не ние -кой?Ако не сега -кога?
Re: Сътворението в числата от 1 до 10
« Отговор #1 -: Януари 23, 2013, 01:57:19 »
6. Животът


ФОРМА ШЕСТОЛЪЧНА.

В ХАРМОНИЯ ВПЛЕТЕНИ.

ОГЪНЯТ С ВОДАТА -

ЖИВОТ НА ПЛАНЕТАТА.


Шестицата има геометричен израз като шестолъчна звезда. Познатата ни еврейска звезда е известна и като Печатът на Соломон. Тази звезда е съставена от два триъгълника - символи на Огъня и Водата и тези два триъгълника обезателно трябва да бъдат преплетени в хармония, за да има Живот.

Какво означава това.

Планетите вече са съществували и Бог-Създател е трябвало да подготви ( или да избере) онази планета и атмосфера, на която да има условия на живот за Човека от материален (биологичен) тип.

Две са задължителните условия: Водата - наличие на вода в течно състояние, и Огънят - умерена топлина, която да може да съхрани Водата в течното й състояние.

Шестолъчната звезда е също и символ на Живота въобще, символ на живата планета, където има условия за живот, за да бъде обитавана от Човека.


7. Йерархията


ЙЕРАРХИЯ ДУХОВНА

В СЕДМОЛЪЧНА ЗВЕЗДА.

АНГЕЛИ, АДЕПТИ,

ВИСШИ СЪЩЕСТВА.


Седмицата по подобие на петицата се изразява със звезда, но звезда със 7 лъча. Тя създава асоциация на Човек с криле, на Ангел, Висше Духовно Същество, което може да лети като птица.

7 е сакрално число, а Седмолъчната звезда е символ на Духовната Йерархия от Висши Същества, която е избрана да следи Еволюцията на човешката цивилизация на планетата Земя.


8. Кръговратът


ОСЕМ. ДВА КВАДРАТА.

ТОЗИ И ОНЗИ СВЯТ.

ДУХЪТ ПРЕМИНАВА

ВЪВ ВЕЧЕН КРЪГОВРАТ.


Осмицата - двата квадрата. Това е символ на двете пространства, може би едно над друго, а може и преплетени помежду си; на двата Свята. Центърът им е общ - центърът на кръга.

Написана като цифрата "8", фигурата създава асоциацията за вечния кръговрат - преминаването на Човека последователно в духовно и материално състояние, пребиваването му ту в Духовния свят - Невидимия, ту във Физическия свят - Видимия. Границата между двата свята е само една точка. И тя е Мигът на раждането и Мигът на смъртта.

Това означава, че преди създаването на Човека като материално същество (което става в числото 10), е пуснат в действие Законът за Вечния Кръговрат. Очертано е пространството за Физическия свят и отделно за Духовния. Започнал е действието си Законът за прераждането.9. Съзнанието

ДЕВЕТ Е ЗАВИХРЯНЕ.

ДУХЪТ УПЛЪТНЯВА.

ЧОВЕКЪТ КОСМИЧЕСКИ.

ЖИВА ДУША СТАВА.

9 представлява съчетание на три тройки. До този етап Човекът беше само Дух, беше в духовно състояние от много тънка духоматерия. От духовно същество Човекът е станал Жива Душа, добил е съзнание, започнал е да мисли и чувства. Тънката материя на Духа се е уплътнила.


10. Въплъщението


С ДЕСЕТ - ДВЕ ПЕТИЦИ

ЗАВЪРШВА МИСТЕРИЯТА.

ЧОВЕКЪТ СТАВА ДВОЙКА

И ВЛИЗА В МАТЕРИЯТА.

10 - две петици.

Графичният й израз представлява две петолъчни звезди, т.е. две човешки същности. Дошъл е етапът за разделяне на половете и преди човешката двойка да влезе в материята, Човекът се разделя на Мъж и Жена.

Това е завършекът на легендата за Сътворението на Човека

Човешката двойка - Мъж и Жена - облечена в материята, тръгва по пътя на Еволюцията.

"Нека бъде светлина- каза Създателят на звездите"
Материалите са предоставени с любезното съгласие на делфин-хадзапи
Ако не ние -кой?Ако не сега -кога?
Бъди промяната която искаш да видиш в този свят!